Spring til indhold

Hampefrø

Hampefrø – urgammelt, ultra hipt superfood!

Spis hele eller afskallede hampefrø eller proteinpulver lavet af hamp (hemp seed powder) og få glæde af alle de mange sunde indholdsstoffer i cannabisplanten. Hampefrø er sprængfyldt med vitaminer (blandt andet E- og D-vitamin) og mineraler (såsom magnesium og jern) og så smager det ovenikøbet fantastisk. Du kan for eksempel bruge de afskallede frø i din smoothie, som drys på kolde og varme salater og din morgenskyr eller putte dem i brødblandingen, når du bager. Den lidt nøddeagtige smag går godt til mange forskellige retter. Lad fantasien sætte grænser eller find inspiration i vores vidensbibliotek under punktet Opskrifter med hamp.

EN NÆRINGSRIG PROTEINKILDE

Hampefrø har samme høje kvalitet af protein, som du for eksempel finder i æggehvider. Frøene indeholder alle de essentielle aminosyrer, samt masser af de livsvigtige omega 3, 6, og 9 fedtsyrer. Proteinet i hamp er letoptageligt i kroppen og skånsomt for fordøjelsessystemet. Hvis det ikke er nok til at få dig overbevist om, at hamp hører hjemme i dit køkken, så kan det måske hjælpe at vide, at hampefrø også er et af de få frø, der indeholder det super sunde stof klorofyl (også kaldet bladgrønt, fordi det er det stof, der giver planter deres grønne farve), som hjælper med at bekæmpe infektioner, udrense gift- og affaldsstoffer og understøtter sårhelingsprocesser. Molekylestrukturen i klorofyl gør, at det minder rigtig meget om hæmoglobin, som er den del af det menneskelige blod, der sørger for at optage og transportere ilt rundt i kroppen. Klorofyl omtales derfor også ofte som planters “blod”. Den største forskel er, at Klorofyl indeholder magnesium, mens hæmoglobin er jernholdigt. Når du indtager fødevarer med viderunderstoffet Klorofyl, hjælper du kroppen med at regenerere både på celle- og molekyleniveau; du øger antallet af røde blodlegemer, hvilket fremmer iltoptagelsen i blodet og samtidig styrker du dit blodkredsløb, immunforsvar og fordøjelsen.