Her kan du finde opskrifter med hamp! Se for eksempel hvordan du nemt kan tilføje ekstra protein og sunde fedtsyrer til din smoothie med hampeprotein og bruge hampefrø som sund og knasende drys på din morgenskyr.
Vidste du, at du med fordel kan bruge hamp i din pizzabund? I stedet for at bruge hvedemel kan vi varmt anbefale denne sundere udgave med blomkål og hampemel. Følg anvisningerne nedenfor og server den skønneste pizza med god samvittighed.
Pizzabunden bliver overraskende sprød og smager himmelsk!
PIZZABUND:
½ økologisk blomkålshoved
2 spsk. hampemel
2 øko. æg
2 dl. revet cheddarost
1 spsk. ”HUSK”/loppefrøskaller (kan udelades)
1 tsk. kokosolie (gerne koldpresset og økologisk)
Salt & peber
EKSEMPEL PÅ FYLD TIL PIZZAEN:
Parmaskinke (ca. 5 skiver)
1 lille dåse tomatpuré
2 håndfulde revet ost (fx mozzarella)
Lidt rucolasalat
Tørret oregano
Evt. pesto & friske tomater
TIP: Du kan selvfølgelig selv eksperimentere med mange forskellige slags fyld. Vi elsker fx tun, løg, oliven og hvidløg på denne pizzabund. Lad fantasien sætte grænser!
SÅDAN GØR DU:
Skyl blomkålen og del den i små buketter. Blend blomkålsbuketterne med alle de øvrige ingredienser til pizzabunden. Fortsæt indtil du har en tynd flydende masse. Der må gerne være lidt ”bid” i, men ikke for store stykker, da dejen skal kunne hældes ud på bagepladen.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade og smør det med lidt kokosolie.
Hæld dejen forsigtigt ud på bagepladen. Form den enten som to mindre pizzabunde (oplagt hvis du vil lave dem med forskelligt fyld) eller én stor, rund pizza. Bundene skal ikke være mere end ca. 3-4 millimeter tykke.
Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Efter 20 minutter tages bagepladen ud af ovnen, så du kan smøre tomatpuré på bundene og fordele skinke (eller dit valgte fyld) og ost jævnt. Når du er færdig med fyldet, sætter du bagepladen tilbage i ovnen og pizzaen/pizzaerne bages i yderligere 10 minutter. Hold øje med at osten ikke brænder på.
Tag den færdige pizza ud af ovnen og pynt med rucola og oregano.
Hvis du vil, kan du give pizzaen det sidste pift ved at pynte med friske cocktailtomater og dryppe lidt pesto udover pizzaen, men pas på ikke at overdosere, så den kommer til at svømme i olie.
Velbekomme!
Inspiration: Hverdagsmad med hamp – det nye superfood, af Helle Vinther, Henriette Christensen & Pernille Buhl.
Prøv disse super lækre og nemme sukkerfri pandekager med hampeprotein!
Det lyder næsten for godt til at være sandt og de smager da også uartigt, men i virkeligheden er pandekagerne sprængfyldt med protein og andre gode sager. Nyd dem til morgenmaden eller som en sund snack i løbet af dagen.
INGREDIENSER:
20 gram økologisk hampeproteinpulver
20 gram økologiske havregryn
1 dl. pasteuriserede øko. æggehvider (svarer til ca. 3 medium str. æg)
1 moden økologisk banan
Et lille drys kanel, ren vanilje & kardemomme
Kokosolie til stegning
SÅDAN GØR DU:
Blend alle ingredienserne (undtagen kokosolien) til du har en lind flydende masse. Opvarm en pande og smelt lidt kokosolie ved meget svag varme. Steg én pandekage ad gangen ved svag varme på hver side indtil de opnår en lækker gylden farve. Mums!
Server dem evt. med friske bær og/eller lidt agavesirup. Pandekagerne smager også godt kolde – prøv for eksempel at spise dem direkte fra køleskabet med en lille smule saft fra en økologisk citron presset udover.
Velbekomme!